Mesagerul.ro

Scoala online – o agresiune la adresa copiilor?

Scoala online – o agresiune la adresa copiilor?

De la aspecte legate de dotarile materiale atat ale scolilor cat si ale familiilor copiilor si pana la aspecte legate de siguranta cibernetica, sistemul prezinta numai hibe.

Din ce in ce mai multe voci condamna decizia guvernului de a institui ca masura de preventie aceasta modalitate de a educa copiii, si anume prin intermediul internetului.

De la aspecte legate de dotarile materiale atat ale scolilor cat si ale familiilor copiilor si pana la aspecte legate de siguranta cibernetica, sistemul prezinta numai hibe iar deocamdata invatamantul online are loc prin abuzuri.

Varujan Vosganian se intreaba pe contul sau de facebook:

“Mă întreb, oare ce se înțelege din ce predau profesorii de germană, franceză sau engleză cu masca pe față? Cum se predă matematica sau fizica on-line, când clasele nu au camere de luat vederi și prin intermediul computerului cifrele de pe tablă nu se pot deosebi cu claritate? Cum se fac cursurile de canto și de instrumente de suflat cu masca pe figură? Cum se dau lucrări de control sau teze on-line? Etc.etc.
Școala cu masca pe figură sau on-line este doar un simulacru. E de fapt, o agresiune la adresa copiilor pe care, altminteri zicem că-i apărăm.”

Parinti care ne scriu sa ne intrebe daca este legala obligarea copiilor la utilizarea camerei video, care ne intreaba daca e normal ca elevii sa fie considerati absenti de la ore daca nu au activa camera video, parinti care se plang de copii foarte nervosi si tracasati dupa numai cateva zile de invatamant online, parinti carora le este teama de pericolul expunerii locuintelor in internet, parinti in total dezacord cu expunerea imaginilor copiilor in internet dat fiind pericolul crescut al agresiunilor sexuale prin intermediul internetului cu atat mai mult cu cat platformele pe care se desfasoara activitatile online nu prezinta un grad de securitate ridicat.

Ne-am propus sa contactam cat mai multe inspectorate scolare pentru a solicita puncte de vedere asupra acestor reale probleme, asupra legalitatii anumitor practici din scoli si pentru a solicita solutiile la aceste probleme, respectiv modalitatea de escaladare si de rezolvare a acestora.

Pe masura ce vom primi raspunsurile semnificand pozitia oficiala a inspectoratelor scolare, le vom publica pentru cititorii nostri.

copyright © 2020 mesagerul.ro