Mesagerul.ro

Şerban Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet al albumului „Midnights” al lui Taylor Swift

Şerban Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet al albumului „Midnights” al lui Taylor Swift

Șerban Ghenea este un inginer de sunet și mixer româno-canadian, născut în București în 1969. A emigrat cu familia sa în Montreal la vârsta de 7 ani. A studiat muzica la John Abbott College, Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.

Şerban Ghenea a adăugat un alt premiu Grammy în palmaresul său impresionant, câştigând duminică, 4 februarie, la categoria de inginer de sunet/mixaj pentru albumul "Midnights" al lui Taylor Swift. Acest lucru îl plasează într-o poziţie excepţională, devenind prima persoană din industria muzicală (care nu este artist) care câştigă de cinci ori la categoria "Albumul anului", conform informaţiilor oferite de Billboard.

Cu o carieră anterioară de succes, Ghenea a fost recompensat anterior în aceeaşi categorie pentru albumele "1989" şi "Folklore" ale lui Swift, "25" al lui Adele şi "24K Magic" al lui Bruno Mars. Proiectul "Midnights" a implicat echipa formată din Jack Antonoff & Taylor Swift în rolul de producători, iar Ghenea a fost parte dintr-un grup impresionant de ingineri de sunet/mixaj.

La ceremonia de decernare a premiilor Grammy din acest an, Taylor Swift a fost nominalizată la şase categorii, inclusiv "cel mai bun album vocal pop" pentru "Midnights". Artista a reuşit să câştige premiul pentru "Albumul anului", devenind astfel prima persoană care obţine această distincţie de patru ori. În discursul de acceptare a premiului, Swift a profitat de ocazie pentru a-şi anunţa noul album.

Cu 19 premii Grammy şi trei premii Latin Grammy în palmares, Şerban Ghenea este un maestru al meseriei de inginer de mixaj. Portofoliul său impresionant include colaborări cu artişti de talie mondială precum Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake şi mulţi alţii. Până în ianuarie 2024, Ghenea a contribuit la peste 225 de single-uri şi albume clasate pe locul întâi, oferind mixaje pentru numeroase hituri şi artişti de renume.

copyright © 2024 mesagerul.ro