Mesagerul.ro

Simona Halep la TAS, a doua zi! Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier la audieri.

Simona Halep la TAS, a doua zi! Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier la audieri.

Astăzi, 8 februarie, este programată a doua rundă de audieri în cazul de dopaj al Simonei Halep.

În fața judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) sunt așteptați să apară Patrick Mouratoglou, cel care i-a fost antrenor Simonei în momentul testului pozitiv, și alți doi angajați ai Academiei pe care antrenorul francez o conduce.

La puțin timp după ora 10:00, Patrick Mouratoglou și Simona Halep și-au făcut apariția la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Nici sportiva, nici antrenorul acesteia nu au răspuns întrebărilor reporterilor prezenți la fața locului. Mouratoglou a afișat o mină serioasă, Simona a intrat zâmbitoare în clădirea de judecată.

„Vă asumați toată vina?”, a fost întrebat Mouratoglou de repoteri, așa cum reise din imaginile publicate de Antena 3 CNN. Francezul nu a răspuns. Celelalte întrebări „parate” de Mouratoglou au fost „Credeți că Simona va câștiga?” și „Aveți încredere în această instanță?”.

Suspendată 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, bănuială la care experții acuzării au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic, Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția.

Audierile au fost programate pe durata a 3 zile, între 7 și 9 februarie. Miercuri a fost prima zi în care Simona a apărut în fața completului de judecători, joi urmează o nouă rundă de audieri, începând cu ora locală 09:30, 10:30 în România. 

Patrick Mouratoglou este așteptat astăzi la audieri.

Printre cei care își vor face astăzi apariția în fața judecătorilor se numără Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei în perioada în care aceasta a fost testată pozitiv la roxadustat.

Pe lângă Mouratoglou, vor mai depune mărturii Candice Gohier, fizioterapeuta de la Academia Mouratoglou care i-a recomandat Simonei să ia suplimentul contaminat, și încă un angajat al Academiei pe care o conduce antrenorul greco-francez.

Foarte probabil, este vorba despre Frederic Lefebvre, cel care ocupa funcția de director al departamentului de pregătire fizică al Academiei Mouratoglou.

Sursa: gsp.ro

copyright © 2024 mesagerul.ro