BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Știri necenzurate despre războiul din Ucraina

Știri necenzurate despre războiul din Ucraina

Un ziar finlandez folosește o cameră secretă dintr-o hartă Counter-Strike: Global Offensive pentru a furniza știri necenzurate despre războiul din Ucraina oamenilor din Rusia.

Într-o tactică menită să evidențieze Ziua Mondială a Libertății Presei, Helsingin Sanomat – cel mai mare cotidian din Finlanda – a optat să folosească Counter-Strike ca o modalitate de a ocoli restricțiile mass-media ruse. Organizația a creat o nouă hartă pentru FPS care conține o cameră ascunsă care poate fi găsită doar folosind camera spectatorului. Înăuntru este o colecție de povești în limba rusă de la Helsingin Sanomat care detaliază acțiunile armatei ruse în timpul invaziei Ucrainei.

Vorbind cu GamesRadar+, redactorul-șef de la Helsingin Sanomat, Antero Mukka, a spus: „Rușii au șanse foarte mici să primească informații independente despre invazia Ucrainei de către Putin.” Acest lucru se datorează restricțiilor severe impuse presei ruse în urma războiului de către autoritățile țării, care interzice ceea ce statul consideră „informații false” despre operațiunile din Ucraina, dar Counter-Strike fiind unul dintre cele mai populare jocuri din Rusia (este jucat de aproximativ patru milioane de oameni din țară), aceasta a fost o oportunitate pentru reporterii să spună povești necenzurate celor din țară.

Menționând că jocurile sunt încă lăsate necontrolate de autoritățile ruse, Mukka a spus: „Am construit o hartă a unui oraș slav devastat de un război, în interiorul jocului, cu o cameră secretă care oferă jucătorilor ruși acces necenzurat la ororile războiului din Ucraina. în limba lor maternă”.

„Camera secretă încorporată în joc este menită să-i forțeze pe jucătorii ruși să înfrunte ceea ce se întâmplă cu adevărat în războiul din Ucraina”, a adăugat el.

Harta, intitulată „de_vonya” (termenul rusesc pentru „război”, care este în prezent cenzurat de autoritățile ruse) înfățișează un oraș devastat de lupte. Deși este destinat să ajungă la poporul Rusiei, oricine joacă Counter-Strike: Global Offensive îl poate accesa și, așadar, dacă ești un jucător al uriașului FPS al lui Valve, poți să te uiți singur.

Pentru mai multe povești neobișnuite despre intersecția dintre războiul din Ucraina și jocuri, aruncați o privire asupra modului în care Steam Deck este folosit în prima linie.

copyright © 2024 mesagerul.ro