Mesagerul.ro

The Enhanced Games

The Enhanced Games

O nouă idee circulă. O competiție în care sporturile pot fi îmbunătățite cu opțiunea de "liber la dopaj" pentru toți sportivii. Acest lucru reprezintă un pericol pentru sănătatea lor.

Jocurile Olimpice din 2024 se apropie cu pași repezi și, pe măsură ce sportivii se pregătesc pentru unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive din lume, un antreprenor are o altă idee despre ceea ce ar putea reprezenta „mai rapid, mai sus, mai puternic” – fostul motto al Jocurilor."Jocurile îmbunătățite" spune că sunt o „alternativă” la ceea ce numește el „Jocuri Olimpice corupte”.

Sportivii care concurează la Jocurile Îmbunătățite vor fi liberi să folosească medicamente care îmbunătățesc performanța, nu vor fi testați și nu vor fi obligați să declare ce substanțe au consumat pentru a concura.

Acesta este un contrast destul de mare cu protocoalele de dopaj ale Jocurilor Olimpice. Agenția Internațională de Testare (ITA) va fi responsabilă de îngrijirea programului antidoping Paris 2024. În urmă cu șase ani, Comitetul Olimpic Internațional (CIO), care supraveghează Jocurile Olimpice, și-a delegat întregul program de sport curat către ITA. Cu toate acestea, din punct de vedere istoric, Jocurile Olimpice au fost urmărite de o serie de scandaluri de dopaj și de retragere.

Când a fost abordat pentru comentarii cu privire la Jocurile îmbunătățite și acuzațiile de corupție, CIO a declarat pentru CNN Sport că „ideea nu merită niciun comentariu”.

„Pericol pentru sănătate, pentru sport”
CNN Sport a intervievat o serie de experți în domeniul dopajului pentru această poveste, care și-au exprimat îngrijorarea că Jocurile Îmbunătățite sunt o propunere extrem de periculoasă.

Dr. Grigory Rodchenkov, care a expus programul de dopaj sponsorizat de stat al Rusiei – un efort masiv, de ani de zile, care a beneficiat peste 1.000 de sportivi între 2011 și 2015 – a spus că Jocurile Îmbunătățite reprezintă un „pericol pentru sănătate, pentru sport”.

Dacă Jocurile Îmbunătățite se vor desfășura vreodată, rămâne o întrebare deschisă, dar însăși ideea provoacă o greșeală considerabilă din partea oficialilor de conducere anti-doping și a organizațiilor sportive.

The Enhanced Games este creația omului de afaceri Aron D’Souza. El este, de asemenea, editorul fondator al „The Journal Jurisprudence”, o publicație trimestrială de filozofie juridică, potrivit site-ului său, care îl descrie și ca un „atlet pasionat”.

Recent, D’Souza a declarat pentru CNN Sport că „a semnat termene cu firme proeminente de capital de risc” în legătură cu Jocurile Îmbunătățite și „așteaptă ca avocații să finalizeze redactarea formei lungi”. El a mai spus că un anunț de finanțare este planificat pentru începutul lunii decembrie.

Deși nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, fișele de termeni reprezintă o expresie serioasă a intenției ambelor părți, care stabilesc principiile generale ale unui acord.

Sursa: CNN.com

copyright © 2024 mesagerul.ro