BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Ticăloșia legii urbane

Ticăloșia legii urbane

Naționaliștii români se înfurie la Bruxelles împotriva legii urbane de “15 minute”.

Liderul partidului naționalist insistă că proiectul de lege pentru modernizarea centrelor urbane din România va limita libera circulație a oamenilor dintr-un cartier în altul – o afirmație pe care suporterii o consideră o teorie a conspirației.

Susținătorii Alianței naționaliste pentru Unirea Românilor, AUR, au protestat la Bruxelles împotriva unui proiect de lege privind urbanizarea eficientă a orașelor românești.
Protestul organizat în fața Comisiei Europene se referă la un proiect de lege în România numit generic „orașul de 15 minute”, bazat pe conceptul urbanistului columbian Carlos Moreno, profesor la Sorbona din Paris.

Conceptul presupune că oamenii ar trebui să poată ajunge în aproximativ 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta în locurile de care au nevoie în fiecare zi, cum ar fi școli, magazine, piețe, medici sau serviciu.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, guvernele ar trebui să asigure infrastructura necesară și să construiască noi cartiere după anumite modele.

Proiectul de lege se află în prezent în fața Camerei Deputaților a României pentru aprobarea de către comisiile de specialitate. Cealaltă cameră a Parlamentului, Senatul, l-a adoptat deja în prima lectură în februarie.

copyright © 2024 mesagerul.ro