BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Tramvaiul Poeziei la Timișoara!

Tramvaiul Poeziei la Timișoara!


O vară poetică începe la Timișoara! Ediția a III-a a Tramvaiului Poeziei este o invitație către publicul larg de a se bucura de cinci călătorii multidisciplinare cu tramvaiul desenat de artistul Dan Perjovschi în zilele de 3 și 4 iunie. Călătoriile oferă ocazia de a pătrunde în lumea poeziei contemporane și a orașului, dar înseamnă și momente muzicale și povești pe trei trasee diferite cu scopul de a crea o experiență unică de redescoperire a lecturii și reconectare cu Timișoara. Tramvaiul Poeziei este un proiect al Asociației „Arta nu mușcă”.

Urmează stația: Poezie! 

Cele cinci călătorii urban-poetice se vor concentra pe 5 poeți cunoscuți și apreciați: Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu și Andrei Dosa; fiecare dintre ei va avea două ore de lectură și discuție, moderată de Raisa Beicu, jurnalist, creator de conținut și pasionat de cultură.

Tramvaiul Poetry are un program de weekend cu totul special, fără opriri în stații pe parcurs, după cum urmează:

3 iunie, ora 12:00. Invitată specială: Svetlana Cârstean

3 iunie, ora 14:30. Invitată specială: Moni Stănilă

3 iunie, ora 17:00. Invitată specială: Alina Purcaru

4 iunie, ora 12:00. Invitat special: Radu Vancu

4 iunie, ora 14:30. Invitat special: Andrei Dosa.

Toate plecările sunt din Depo (Bd. Dâmboviței, nr. 67) și retur, urmând 3 trasee. Accesul publicului este gratuit și este limitat la numărul de locuri disponibile celor care se înscriu la adresa de email curaj@artanumusca.ro. Participanții sunt rugați să specifice traseul dorit și cum ar descrie Timișoara în 2 cuvinte. Viziunea lor asupra orașului va contribui la crearea unui poem colectiv care va fi publicat după eveniment.

În cadrul acestor călătorii inedite, publicul va putea afla și informații interesante despre Timișoara de la ghidul istoric Marius Daniel Igna, care îi va însoți pe participanți pe parcursul celor două zile de eveniment. Mai mult, întreaga experiență culturală va fi îmbogățită de recitaluri muzicale susținute de artiști locali: Andrei Mihail Radu și Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu și Bogdan Preda la flaut.

Cu 2 ediții anterioare ținute la București, Tramvaiul Poezie își schimbă cursul pentru ediția din acest an și oprește la Timișoara. Proiectul face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, implementat de Centrul de Proiecte Orașul Timișoara, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii. buget.

copyright © 2024 mesagerul.ro