BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Accident feroviar in Giurgiu

Accident feroviar in Giurgiu

Trei răniți după ce două locomotive s-au ciocnit în județul Giurgiu.

Două locomotive s-au ciocnit frontal, marți seară, între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu. În urma accidentului feroviar, trei bărbați au fost răniți, iar doi dintre ei, de 55 și 58 de ani, au fost transportați la spital.

Accidentul feroviar s-a produs la ora 3:15 la aproape un kilometru de Gara Toporu și au implicat două locomotive operate de companii private.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu și Teleorman cu două autospeciale de stingere, o mașină de salvare, două ambulanțe SMURD, și două ambulanțe. Echipajele au găsit trei bărbați în locomotive, conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de Serviciul Mobil de Urgență (SAJ) și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Giurgiu. Un alt bărbat de 57 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital pentru investigații suplimentare, potrivit unor surse oficiale.
Senile de cale ferată nu au fost afectate, iar doar cele două locomotive au fost avariate.
„[…] din investigațiile inițiale s-a constatat că o locomotivă izolată care circula de la Giurgiu la Videle s-a ciocnit frontal cu o altă locomotivă izolată care circula de la Videle la Giurgiu la kilometrul 31+100. În urma coliziunii inginerii au fost raniti si transportati la spital pentru ingrijiri medicale. Ambii barbati au fost testati cu aparatul etilotest, iar unul dintre ei a avut un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur in respiratie, iar celalalt a avut rezultat negativ.

„Din primele informații furnizate de personalul feroviar de la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona gării Toporu, a depășit un comutator și s-a ciocnit frontal cu cealaltă locomotivă care venea din Giurgiu. Cele două locomotive private sunt avariate, dar nu au deraiat, iar inginerii au fost transportați la spital”, au declarat reprezentanți ai Căilor Ferate Române (CFR).

Trenurile de călători de pe linia Videle-Giurgiu au fost nevoite să aștepte redeschiderea liniei.

copyright © 2024 mesagerul.ro