BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Un dezastru tragic a avut loc în China când o autostradă s-a prăbușit, lăsând în urmă cel puțin 36 de victime.

Un dezastru tragic a avut loc în China când o autostradă s-a prăbușit, lăsând în urmă cel puțin 36 de victime.

În China, a avut loc un tragic accident în timpul nopții de marți spre miercuri, când o secțiune de autostradă s-a prăbușit, soldându-se cu pierderea a cel puțin 36 de vieți și rănirea a peste 30 de persoane. Evenimentul a avut loc în provincia Guangdong, situată în partea de sud a țării, unde drumurile erau deja aglomerate din cauza sărbătorilor în desfășurare.

Imaginile surprinse de drone au ilustrat cum o parte a autostrăzii S12, care leagă orașul Meizhou de districtul Dabu, s-a prăbușit fără preaviz. Radiodifuzorul de stat, CCTV, a raportat că acest incident tragic a fost rezultatul unui "dezastru geologic natural", cauzat de ploile abundente din ultimele zile.

O secțiune de 18 metri a autostrăzii a cedat sub presiunea apei, iar în urma prăbușirii au fost găsite până în prezent 23 de vehicule în groapa formată. Pentru a coordona operațiunile de salvare, autostrada a fost închisă în ambele direcții, iar aproximativ 500 de lucrători din serviciile de intervenție au fost mobilizați la fața locului.

Provincia Guangdong a fost grav afectată de ploi torențiale în ultimele săptămâni, acestea provocând inundații și alunecări de teren în zona sa industrială, cu capitala la Guangzhou. În special în ultimele zile, cantitățile de precipitații au depășit normele sezoniere, accentuând riscul unor astfel de incidente. Yin Zhijie, responsabil în cadrul Ministerului chinez al Resurselor de Apă, a subliniat că intensificarea schimbărilor climatice crește probabilitatea unor fenomene meteorologice extreme, cum ar fi aceste ploi abundente, care de obicei sunt caracteristice doar lunilor de vară.

copyright © 2024 mesagerul.ro