Mesagerul.ro

Unitate sigură pentru consumatorii de droguri.

Unitate sigură pentru consumatorii de droguri.

Schimbare: planul stagnat al Irlandei de a deschide o unitate sigură de injectare pentru consumatorii de droguri.

Țara a fost raportată ca având a treia cea mai mare rată de deces prin supradoză din Europa de către agenția de droguri a Uniunii Europene în 2020, cu 409 decese în acel an, dintre care 70% au implicat opioide.


Cu a treia cea mai mare rată de deces prin supradoză din Europa, Irlanda încearcă să-și schimbe abordarea față de droguri.
Dar prima unitate de injecție supravegheată medical (MSIF) din țară, despre care experții spun că are potențialul de a salva vieți, rămâne nedeschisă peste un deceniu de când a fost propusă pentru prima dată.
Într-o zi plină de veșnicie de noiembrie în Dublin, grupuri mici de oameni zăbovesc lângă intrarea în Merchant’s Quay Ireland (MQI) în timp ce așteaptă ca Riverbank Centre să se redeschidă pentru serviciile sale de după-amiază.

MQI este una dintre numeroasele organizații caritabile pentru persoanele fără adăpost și dependență din zona centrală a orașului și a fost selectată de Executivul Serviciului de Sănătate din Irlanda în 2018 pentru a testa o unitate de injecție timp de 18 luni.
Cu consumul de droguri ilicite și daunele asociate crescând în toată țara în ultimii ani, instalația de injectare ar putea fi o abordare revoluționară a consumului problematic de droguri în Irlanda, cândva conservatoare.

Ce se întâmplă într-o cameră de injecție sigură?
În interiorul unei unități de injecție supravegheate medical, utilizatorii pot consuma droguri ilegale, cum ar fi cocaina și eroina, sub supravegherea personalului medical.
Le oferă acces la ace curate și alte rechizite, cu personal medical la îndemână și, de asemenea, acționează ca o poartă pentru a obține ajutor pentru a lupta împotriva dependenței.

„Nu poți ajuta oamenii să se recupereze dacă nu sunt în viață”, spune dr. Jo-Hanna Ivers, profesor universitar care lucrează pe probleme de dependență la Trinity College din Dublin.
Susținătorii FISM susțin că o instalație de injectare este disponibilă pentru cei mai vulnerabili utilizatori intravenos care vor consuma droguri, indiferent dacă au un spațiu sigur pentru a face acest lucru sau nu.
MSIF, spun ei, nu numai că va reduce decesele și alte daune legate de droguri, dar va ajuta la construirea de relații critice între personalul MQI instruit medical și utilizatorii pentru a-i sprijini în căutarea tratamentului.
„Trebuie să începeți cu reducerea efectelor nocive”, spune dr. Ivers.

copyright © 2023 mesagerul.ro