Mesagerul.ro

Universitați din Marea Britanie resping noua politică de imigrație.

Universitați din Marea Britanie resping noua politică de imigra

Universitățile din Regatul Unit au respins noua politică de imigrație care nu ar mai permite studenților internaționali să aducă cu ei membri ai familiei din 2024.

Într-o declarație de marți, UK International (UUK), un organism de universități din Marea Britanie, a declarat că politica este o amenințare pentru economia țării și a cerut guvernului să ia în considerare problemele.
Noua politică, care era menită să îmblânzească afluxul de imigranți, declarase că studenții internaționali nu vor mai putea aduce membrii familiei cu ei începând cu 2024 și că studenții internaționali vor fi opriți să treacă de la traseul vizei pentru studenți la unul de muncă. viza până la finalizarea studiilor lor.

Directorul UUK, Jamie Arrowsmith, a declarat: „Studenții internaționali aduc o contribuție neprețuită universităților noastre și economiei Marii Britanii. Pe baza angajamentelor și ambițiilor explicite ale guvernului, care au fost stabilite în mod clar în strategia internațională de educație, am înregistrat o creștere semnificativă din 2019.”

„Cercetarea noastră arată că studenții internaționali aduc o contribuție economică uriașă Regatului Unit, o singură cohortă oferind un beneficiu total de 41,9 miliarde de lire sterline.”

„Știm, de asemenea, că publicul sprijină în mare măsură studenții internaționali pe care îi atragem – doar nouă la sută dintre oameni cred că ar trebui să descurajăm studenții internaționali să aleagă Regatul Unit.”

Dl Arrowsmith a adăugat, „în timp ce majoritatea studenților nu vor fi afectați de propunerile care limitează capacitatea de a fi însoțiți de persoanele aflate în întreținere, sunt necesare mai multe informații cu privire la programele care sunt în domeniu înainte de a se putea face o evaluare adecvată a impactului.

„De aceea, îndemnăm guvernul să lucreze cu sectorul pentru a limita și monitoriza impactul asupra anumitor grupuri de studenți – și asupra universităților, care sunt deja supuse unor presiuni financiare serioase. Procesul de revizuire care a fost anunțat trebuie să ia în considerare aceste aspecte.”

copyright © 2023 mesagerul.ro