BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Valuri de căldură

Valuri de căldură

Valuri de căldură, ploi torențiale și incendii de pădure: Vin schimbări climatice pentru vacanța ta de vară?
Pe măsură ce Europa se încălzește, vremea din ce în ce mai extremă ar putea avea un impact asupra locurilor în care alegeți să călătoriți.
Este incontestabil că vremea joacă un rol important în cât de mult vă bucurați de vacanță.

În timp ce majoritatea oamenilor caută soarele, există o limită la cât de cald vrei să fie. Mai ales dacă această căldură vine cu precipitații intense, inundații sau incendii.

Și cu vremea extremă și condițiile imprevizibile care devin tot mai comune în Europa din cauza schimbărilor climatice, călătorii ar putea fi pregătiți să se confrunte cu perturbări în această vară.
Vremea extremă a afectat deja Europa în acest an.
În ianuarie, opt țări - Belarus, Republica Cehă, Danemarca, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Țările de Jos și Polonia - au stabilit noi recorduri de căldură sezoniere în prima zi a lunii. Franța a doborât, de asemenea, peste 100 de recorduri de căldură în acea zi.

Vremea neobișnuit de caldă a însemnat că multe destinații de schi faimoase din Europa au văzut puțină sau deloc zăpadă, inclusiv părți din Alpi. Unii au fost nevoiți să se bazeze în întregime pe zăpadă artificială.
În aprilie, Portugalia și Spania s-au copt la căldură extremă, cu temperaturi atingând între 36,9 ° C și 38,8 ° C în părțile de sud ale fiecărei țări. În luna mai, această căldură s-a transformat în averse și inundații fulgerătoare în Spania, deoarece unele regiuni populare printre turiști au experimentat primele ploi din ultimele luni.
Străzile din Murcia au devenit râuri, cu clădiri inundate și nenumărate drumuri închise. Unele părți din Valencia au înregistrat mai multe ploi în câteva zile decât în ultimele șase luni, potrivit agenției naționale de vreme AEMET.

După un sezon de schi uscat și dezastruos, și Italia a fost lovită de inundații mortale în mai. Ploi de șase luni au căzut în 36 de ore în regiunea Emilia-Romagna, lăsând cel puțin 13 morți, mii evacuate din casele lor și haos în rețelele de transport.
Unde în Europa va fi lovită de vremea extremă în această vară?
Lumea ar putea stabili noi recorduri de căldură anul acesta din cauza fenomenului meteorologic El Niño.

Cauzat de apele din Oceanul Pacific care devin mult mai calde decât de obicei, acest eveniment înseamnă că este posibil să ne confruntăm cu valuri de căldură mai intense, sezoane calde prelungite și furtuni mai puternice.

Se preconizează deja că acest an va fi mai cald decât 2022 și al cincilea sau al șaselea cel mai fierbinte an înregistrat.

Temperaturile din Spania, Franța și Italia se așteaptă să fie cu 60% peste medie între iunie și august anul acesta, potrivit Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice. Acesta prezice că sudul și vestul Europei vor avea parte de cea mai mare căldură.
Dar prognoza sezonieră prezice și precipitații peste medie în sudul Europei pe toată durata verii. Cu toate acestea, este puțin probabil ca aceste ploi să aibă un impact mare asupra condițiilor de secetă prelungită din aceste regiuni.

Una peste alta, ar putea însemna vreme mai imprevizibilă și mai intensă în Marea Mediterană în timpul sezonului aglomerat al sărbătorilor.

Temperaturile excepțional de ridicate cresc și riscul de incendii forestiere, autoritățile franceze avertizând că sezonul începe mult mai devreme decât de obicei. Și având în vedere că ploile este puțin probabil să atenueze condițiile de secetă, călătorii ar putea vedea restricții privind utilizarea apei dacă aleg să viziteze unele părți din sudul Europei în acest an.

copyright © 2024 mesagerul.ro