BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Victimele cutremurului din Turcia.

Victimele cutremurului din Turcia.

Victimele cutremurului din Turcia sunt împărțite înaintea alegerilor naționale.

Alegerile au loc la doar trei luni după cutremurele cu magnitudinea de 7,8 care au lovit sudul Turciei, ucigând peste 50.000 de persoane și lăsând milioane de alte persoane fără adăpost și locuind în locuințe temporare.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a fost prim-ministru și apoi președinte al țării din 2003, se confruntă cu cele mai grele alegeri din cariera sa.

Guvernul său a fost acuzat că a pregătit terenul pentru numărul catastrofal de morți și pagube provocate de cutremur, prin aplicarea slabă a codului de construcție.

Mulți din regiunea cutremurului au spus că răspunsul de urgență la dezastru a fost dureros de lent.

Erdogan și-a centrat campania de realegere pe reconstruirea zonei cutremurului. El s-a angajat să construiască 319.000 de case până la sfârșitul anului și a încercat să-i convingă pe alegători că numai el poate ghida Turcia printr-o redresare reușită.

Locuitorii din orașul cel mai afectat al Turciei, Antakya, încă încearcă să se ridice pe picioare. Dintre cele trei milioane de oameni care au părăsit zona cutremurului, doar 133.000 s-au înregistrat pentru a vota în noile lor locații, au spus oficialii.

Partidele politice și organizațiile neguvernamentale intenționează să-i trimită cu autobuzul alegătorii înapoi în orașele lor natale pentru a le permite să voteze, ceea ce nu este o sarcină ușoară.

Pe lângă faptul că s-a concentrat asupra efectelor cutremurului, opoziția, condusă de Kemal Kılıçdaroğlu, a făcut campanie pe probleme interne precum inflația rampantă, conducerea din ce în ce mai autocrată a lui Erdogan și drepturile civile.

Cei care își petrec zilele ajutând oamenii care trăiesc în corturi sau containere au spus că decalajul se lărgește.

„După cutremurul din februarie, acesta este orașul cel mai avariat, potrivit cercetărilor noastre, alegerile greșite ale guvernului vor afecta votul”, a spus lucrătorul umanitar Mursel Četin.

„De 21 de ani de guvernare AKP, oamenii au fost divizați, este și mai rău acum înainte de alegeri”.

Locuitorii care au rămas în Antakya vor vota în școlile care servesc drept secții de votare în cartierele părăsite, a declarat Akin Parlakyildiz, un oficial local al partidului de opoziție.

copyright © 2024 mesagerul.ro