Mesagerul.ro

Vision Pro: realitate mixtă de la Apple.

Vision Pro: realitate mixtă de la Apple.

Vision Pro

Apple dezvăluie primul său set de căști de realitate mixtă.
Setul cu căști, care arată ca o pereche foarte elegantă de ochelari de schi, „va îmbină perfect lumea reală cu lumea virtuală”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple.
Apple a dezvăluit luni un set de căști care se zvonește de mult timp și care își va plasa utilizatorii între lumea virtuală și cea reală, testând în același timp capacitatea tehnologică de a populariza dispozitivele noi, după ce altele nu au reușit să capteze imaginația publicului.

După ani de speculații, CEO-ul Apple, Tim Cook, a salutat sosirea ochelarilor eleganti -- denumiti „Vision Pro” -- la conferința anuală a dezvoltatorilor a companiei, organizată într-un campus asemănător unui parc din Cupertino, California, pe care regretatul co-fondator al Apple. Steve Jobs a ajutat sa îl proiecteze. Dispozitivul va fi capabil să comute între realitatea virtuală sau VR și realitate augmentată sau AR, care proiectează imagini digitale în timp ce utilizatorii încă văd și pot vedea obiecte din lumea reală.

„Acesta marchează începutul unei călătorii care va aduce o nouă dimensiune tehnologiei personale puternice”, a spus Cook mulțimii.

Deși directorii Apple au oferit o previzualizare extinsă a capacităților căștilor în ultima jumătate de oră a evenimentului de luni, consumatorii vor trebui să aștepte înainte să pună mâna pe dispozitiv și să se pregătească să plătească un preț ridicat pentru pornire. Vision Pro se va vinde cu 3.500 USD odată ce va fi lansat în magazine la începutul anului viitor.

În loc să poziționeze pur și simplu ochelarii ca un alt vehicul pentru a explora lumi virtuale sau pentru a viziona divertisment mai captivant, Apple a încadrat Vision Pro ca echivalentul a deține un televizor de definiție ultra-înaltă, un sistem de sunet surround, o cameră de ultimă generație și o stare de funcționare. cameră de ultimă oră, grupată într-o singură piesă hardware.

„Credem că este dificil, chiar și pentru Apple, să presupunem că consumatorii ar plăti o sumă similară pentru o cască AR/VR, așa cum ar plăti pentru o combinație a acestor produse”, D.A. Davison Tom Forte a scris într-o notă de cercetare de luni.

În ciuda acestui scepticism, setul cu cască ar putea deveni o altă piatră de hotar în tradiția Apple de a lansa tehnologie care schimbă jocul, chiar dacă compania nu a fost întotdeauna prima care a încercat să creeze un anumit dispozitiv.

Setul cu cască va fi echipat cu 12 camere, 6 microfoane și o varietate de senzori care vor permite utilizatorilor să îl controleze și diverse aplicații doar cu ochii și gesturile mâinii. Apple a spus că experiența nu va provoca greața și durerile de cap recurente pe care le-au avut dispozitive similare în trecut. Compania a dezvoltat, de asemenea, o tehnologie pentru a crea o versiune digitală tridimensională a fiecărui utilizator pentru a fi afișată în timpul conferințelor video.

Deși Vision Pro nu va necesita controlere fizice care pot fi dificil de utilizat, ochelarii de protecție vor trebui fie conectați la o priză de curent, fie o baterie portabilă legată de setul cu cască - un factor care l-ar putea face mai puțin atractiv pentru unii utilizatori.

Chiar și așa, analiștii nu se așteaptă ca Vision Pro să fie un mare succes imediat. Acest lucru este cauzat în mare parte de prețul ridicat, dar și pentru că majoritatea oamenilor încă nu văd un motiv convingător pentru a purta ceva înfășurat în jurul feței pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă Vision Pro se dovedește a fi un produs de nișă, ar lăsa Apple în aceeași situație ca și alte companii tehnologice importante și startup-uri care au încercat să vândă căști sau ochelari echipați cu tehnologie care fie împinge oamenii în lumi artificiale, fie proiectează imagini digitale pe decor și lucruri care se află de fapt în fața lor -- un format cunoscut sub numele de „realitate augmentată”.

copyright © 2024 mesagerul.ro