Mesagerul.ro

Zeci de mii de susținători ai Israelului la Washington

Zeci de mii de susținători ai Israelului la Washington

Susținătorii Israelului s-au adunat marți cu zecile de mii în National Mall, sub securitatea poliției, exprimându-și solidaritatea în lupta împotriva Hamas și strigând „niciodată din nou”.

„Marșul pentru Israel” a oferit o susținere răsunătoare și bipartizană a unuia dintre cei mai apropiați aliați ai Americii, pe măsură ce criticile s-au intensificat asupra ofensivei Israelului în Gaza, declanșată de sângeroasa incursiune a Hamas din 7 octombrie.

Cu vedere la o mare de steaguri israeliene și americane, liderul majorității din Senat Chuck Schumer, președintele Camerei Mike Johnson și liderul democraților din Camere, Hakeem Jefferies, s-au adunat pe scenă și, împreună cu senatorul republican Joni Ernst din Iowa, și-au dat mâinile. „Suntem alături de Israel”, a scandat Schumer.

Cu toate acestea, sub această proiecție a unității, democrații sunt puternic divizați în privința cursului Israelului și a tratamentului pe care îl face palestinienii. Președintele Joe Biden îndeamnă acum Israelul să-și rețină unele dintre tacticile pentru a ușura suferința civilă din Gaza, după ce și-a exprimat solidaritatea totală cu israelienii în primele săptămâni ale războiului.

O succesiune de vorbitori au urcat pe scenă pentru a denunța atacul Hamas și ceea ce au spus că este o răspândire virulentă a antisemitismului la nivel internațional, „o jenă pentru toți oamenii și națiunile civilizate”, în cuvintele președintelui israelian Isaac Herzog, care s-a adresat mulțimii prin video.

După „cel mai mare masacru de la Holocaust”, a spus el, „să strigăm împreună, niciodată din nou”.

„Nimeni nu ne va rupe”, a jurat el. "Ne vom ridica din nou. … Nu există o cauză mai mare și justă decât aceasta.”

Oficialii nu au fost autorizați să discute detaliile buletinului de aplicare a legii în mod public și au vorbit cu The Associated Press sub condiția anonimatului.

Mulți dintre manifestanții de la „Marșul pentru Israel” purtau steaguri israeliene înfășurate în jurul umerilor lor, curgând în spatele lor sau țineau mici steaguri israeliene în mâini. Securitatea a fost strictă, autobasculante blocând accesul în mall, iar poliția dispersată în zonă și călare.

copyright © 2023 mesagerul.ro