Mesagerul.ro

 Trump anunță un

Trump anunță un "acord de pace istoric" între Israel și Emiratele Arabe Unite / "Israel, de acord să stopeze anexarea de teritorii palestiniene"

Israel și Emiratele Arabe Unite au semnat, sub egida Statelor Unite, un "acord de pace istoric", a anunțat joi, pe Twitter, președintele american Donald Trump, punctând că acest lucru va permite celor două țări șă își normalizeze relațiile, relatează AFP.

Israel și Emiratele Arabe Unite au semnat, sub egida Statelor Unite, un „acord de pace istoric”, a anunțat joi, pe Twitter, președintele american Donald Trump, punctând că acest lucru va permite celor două țări șă își normalizeze relațiile, relatează AFP. Este vorba de un „progres spectaculos”, a mai comentat Trump, calificând această normalizare a relațiilor drept „un acord de pace istoric între doi cei mai mari prieteni ai noștri”. Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a evocat la rândul său o „zi istorică” și un „pas decisiv spre pacea în Orientul Mijlociu”. HUGE breakthrough today! Historic Peace Agreement between our two GREAT friends, Israel and the United Arab Emirates!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 13, 2020 Netanyahu: Normalizarea relațiilor între Israel și Emirate - o „zi istorică” Normalizarea relațiilor între Israel și Emiratele Arabe Unite, anunțată în mod surprinzător joi de președintele SUA Donald Trump, este o „zi istorică”, a reacționat la rândul său prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. „Yom histori” („zi istorică”), a scris în ebraică, pe contul său de Twitter, premierul Benjamin Netanyahu, comentând declarația președintelui american cu privire la normalizarea relațiilor între Emirate și Israel, care face parte, de altfel, din planul său de pace pentru Orientul Mijlociu. Israel, de acord să stopeze anexarea teritoriilor palestiniene - afirmă EAU Prinţul moştenitor al Abu Dhabi a afirmat de asemenea joi că acordul de normalizare a relațiilor între Emirate și Israel implică stoparea anexărilor israeliene a unor noi „teritorii palestiniene”, scrie AFP. „În cursul unei convorbiri cu președintele (american Donald) Trump și premierul (israelian Benjamin) Netanyahu, s-a ajuns la un acord pentru a se pune capăt oricărei anexări suplimentare a unor „teritorii palestiniene”, a transmis prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi, șeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, pe contul său de Twitter.

copyright © 2020 mesagerul.ro