BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Agribusiness: Nu dați vina pe carne pentru încălzirea globală

 Agribusiness: Nu dați vina pe carne pentru încălzirea globală

Carnea și animalele din ferme sunt învinuite pe nedrept pentru criza climatică, fără a fi luate în considerare și beneficiile pe care le aduc societății, afirmă o nouă campanie lansată de industria șeptelului din Europa. Panourile din stațiile de metrou de la Bruxelles și campania în mediile sociale #meatthefacts sunt finanțate de European Livestock Voice, susținută de organizații care îi reprezintă pe fermierii din UE, pe producătorii de foie gras și industria blănurilor și a pielii. „Credem că această campanie este necesară pentru a combate informațiile greșite”, a spus un purtător de cuvânt al Livestock Voice. Grupul spune că vrea ca „oamenii să se gândească la imaginea de ansamblu și la consecințele pe care le pot avea asupra zonelor rurale din Europa și a societății în general discursurile simpliste ... care cer o reducere drastică a șeptelului”. Grupul de acțiune spune că dezbaterea prezentă în jurul cărnii și șeptelului este unilaterală și neglijează contribuția șeptelului la biodiversitate, bioenergie și economia rurală: „O Uniune Europeană fără șeptel nu va elimina numai hrana produsă local, ci și habitate și biodiversitate. Va duce la incendii mai multe, la lipsă de îngrășăminte naturale și energie verde, la exod rural”. Campania European Livestock Voice Foto: Europenii mănâncă de două ori mai multă carne decât recomandă experții. Un raport de anul trecut cere o reducere cu 40-50% a mărimii sectorului european al cărnii și șeptelului pentru a-i reduce impactul ecologic. Cercetarea publicată în revista Nature a concluzionat că trebuie redus c..

copyright © 2024 mesagerul.ro