BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

ANAF a auditat în 3 ani 96 de români cu venituri mari, recuperând de la aceștia 35 milioane lei, echivalentul a două vile în centrul Bucureștiului (Studiu)

 ANAF a auditat în 3 ani 96 de români cu venituri mari, recuperând de la aceștia 35 milioane lei, echivalentul a două vile în centrul Bucureștiului (Studiu)

Cei mai bogați 0,01% dintre români ascund de Fisc un sfert din veniturile lor, iar restul ascund mai puțin de 5%, reiese din studiul ”Pauperitatea Fiscala a României”, realizat și lansat joi de Cornel Ban de la Copenhagen Business School. "Este un fapt demonstrat științific ca datorita influenței lor politice și accesului la servicii profesioniste în materie fiscală și de gestionare a activelor, cetățenii cu cele mai mari averi dintr-o societate sunt mai dificil de impozitat în comparație cu cetățenii care au venituri medii sau scăzute. Este greu de crezut că România ar putea fi o excepție de la aceastã legitate socio-economica", arată studiul. "Nu este niciun motiv serios pentru care România sa nu fie altfel și mai ales pentru un Guvern rațional cu colectare slabă această situație ar trebui sa fie o baza de reforme fiscale care sa ajute colectarea", se arată în documentul care citează un alt studiu. Potrivit acestuia, în România averea la nivelul gospodariilor nu este insignifianta. "Vorbim de 425 miliarde lei în 2017, bani deținuți de cei mai bogați 10% (care dețin 60% din bogăția totală) și de milionari (cunoscuți în termeni financiari sub denumirea de" persoane cu disponibilități financiare ridicate" sau persoane ale căror active investibile, precum acțiunile și obligatiunile, depășesc un milion de dolari)", menționează sursa citata. Conform Global Wealth Report întocmit de banca elvețiană Credit Suisse, știm ca în 2017 în România existau 14.302 persoane cu o avere cuprinsă între 1-5 milioane dolari, 1.042 persoane cu o avere între 5-10 milioane și 26..

copyright © 2024 mesagerul.ro