Mesagerul.ro

​Analiză În următorii 60 de ani două activități din economie se vor înjumătăți, una aproape va dispărea iar trei își vor dubla angajații. Vezi cum vor evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activități.

 ​Analiză În următorii 60 de ani două activități din economie se vor înjumătăți, una aproape va dispărea iar trei își vor dubla angajații. Vezi cum vor evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activități.

În decurs de 60 de ani două activități ale economiei naționale își vor înjumătății efectivele, una aproape va dispărea complet iar trei își vor dubla numărul de angajați, se arată într-o analiză a firmei de resurse umane Adecco, transmisă vineri HotNews.ro. Agricultura și industria au suferit și vor suferi cele mai mari transformări din cauza automatizării și digitalizării. Vezi în text ce industrii vor pierde locuri de muncă, unde se vor apărea joburi și cum ar putea evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activități. În anul 2049 vor activa foarte puține persoane în acest sector. Sănatatea, HORECA și Comerțul vor ajunge la valori duble în 2049 față de 1992. Ce ar mai fi de reținut din analiza Adecco: Populația României a scăzut cu 3.5 mil. de locuitori față de momentul anului 1989. Principalul motiv îl constituie migrația forței de muncă și un declin demografic major. Diferența în cifre absolute între rata natalității și mortalității este de 1.02 mil. de locuitori. Românii trăiesc în medie cu 6.3 ani mai mult în prezent decât în 1989. Acest fapt poate fi corelat cu doi factori: • emisiile de CO2 în atmosferă s-au diminuat constant de la 9.1 tone metrice pe cap de locuitor, la 4.2. • dezvoltarea programelor de prevenție pentru maladii împreună cu progresul științelor medicale. Numărul românilor ocupați în administrația publică și apărare aproape s-a dublat în 30 de ani, în timp ce numărul celor din agricultură a scăzut aproape la jumătate. În 1991 un român câștiga în medie 100 de USD. Treizeci de ani mai târziu de 6 ori mai mult. Pe parcursul celor 30 de ani salariul mediu net al românilor a suferit din cauza inflației, a crizelor economice însă a înregistrat o creștere constantă și accelerată mai ales în ultimii ani. Salariul mediu net. Evoluții și previziuni:Cele mai mari creșteri salariale din 2019 s-au înregistrat în domeniul construcțiilor. Acestea au fost cu 30% mai mari ca în anul precedent. (Pentru că anul curent nu este încheiat perioada de referința este de 12 luni de la ultima lună raportată: octombrie 2019 – septembrie 2018). Alte domenii cu creșteri notabile au fost învățamântul, transporturile și sănătatea. În 2020 estimăm o scădere a ritmului de creștere mai ales în sectorul de stat (nu estimăm creșteri mai mari de 10% indiferent de activitate). Estimările evoluției PIB sunt în scădere lucru care va avea impact în evoluția salariilor din mediul privat. Locurile de muncă vacante. Evoluții și previziuni. În 2019, jumătate din activitățile economice din România au declarat mai puține locuri de muncă vacante ca în 2018. Domeniile în care s-au declarant..

copyright © 2024 mesagerul.ro