Mesagerul.ro

Business report: Bursa de la București avansează cu 2%, în contextul unei mișcări de revenire la nivel internațional; Haos în piața muncii: în goana de a "scăpa" de angajați, companiile apelează la demisiile în alb și concedierile prin telefon.

 Business report: Bursa de la București avansează cu 2%, în contextul unei mișcări de revenire la nivel internațional; Haos în piața muncii: în goana de a scăpa de angajați, companiile apelează la demisiile în alb și concedierile prin telefon.

Bursa de la București avansează cu 2%, în contextul unei mișcări de revenire la nivel internațional. Acțiunile Fondul Proprietatea sunt pe roller-coaster. Investitorii din piețele financiare internaționale își adună puterile și se reactivează la cumpărare după prăbușirea agresivă a cotațiilor din ultimele săptămâni, precipitată de criza de coronavirus. Temperarea apariției de noi cazuri în Italia, stimulii anunțați de state, dar și multiplicarea celor care spun că activitatea economică trebuie să revină cât mai aproape de normalitate, după o avalanșă de măsuri de restricții și închideri au catapultat indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York chiar și peste reperul de 21.800 de puncte, informează Profit.ro. Vești bune pentru șoferi. Coronavirus pune ordine în piața asigurărilor: servicii online, mai puține daune și chiar service la ușa păgubitului. Pandemia de Coronavirus împinge de la spate piața asigurărilor din România, tradițional una dintre cele mai rigide din Europa. Firmele pun accent pe serviciile online de calitate și pe cele la domiciliul clientului, iar frecvența și severitatea daunelor încep să scadă. Sunt două fenomene așteptate de multă vreme în piață și în rândul clienților, fără rezultat, până acum. În primul rând, măsurile luate de autorități în sensul limitării deplasării oamenilor vor duce, automat, la o reducere semnificativă a circulației automobilelor și, deci, la reducerea frecvenței daunelor, notează Economica.net. Haos în piața muncii: în goana de a „scăpa” de angajați, companiile apelează la demisiile în alb și concedierile prin telefon. Încă din urmă cu două săptămâni companiile au anunțat primele efecte ale coronavirusului asupra activităților lor, iar în zilele care s-au scurs cuvintele care au caracterizat piața muncii au fost „angajări înghețate” și „șomaj tehnic”. Sunt însă și situații în care lucurile stau chiar mai rău de atât, unde companiile care nu au un plan pentru astfel de momente de criză iau decizii abuzive, care îi pun pe angajați în situații dificile, potrivit Wall-Street.ro. Luciditatea cifrelor: de ce istoria nu iartă proștii, care susțin în criză economia vecinilor. Marii beneficiari (beneficiarii reali – că tot e la modă acum) ai banilor pe care statul român tocmai se pregătește să-i pompeze în șomajul tehnic vor fi fermierii polonezi și cei ungu..

copyright © 2024 mesagerul.ro