Mesagerul.ro

Cafeaua poate că nu sporește creativitatea, dar face ceva potențial chiar mai bun

 Cafeaua poate că nu sporește creativitatea, dar face ceva potențial chiar mai bun

​În vreme ce cafeaua aduce beneficii imense pentru sănătate (reduce riscul de diabet, Parkinson, boli cardiace, cancer), există unele controverse despre cum afectează creativitatea. Unii oameni de știință cred că o reduce, conform unui articol publicat de Maria Konnikova în The New Yorker: „Revelațiile creative și soluțiile imaginative apar adesea când oprim lucrul la o problemă anume și lăsăm mintea să se mute la ceva fără legătură [dar] cafeaua împiedică concentrarea să devină difuză; în schimb ascute atenția și o face hiper-vigilentă”. Problema este următoarea: revelațiile sunt de cele mai multe ori de doi bani. De exemplu, prieteni, colegi sau chiar eu am avut de sute de ori idei nebunești și sclipitoare de afaceri sau noi subiecte... din care toate n-au ajuns nicăieri deoarece niciunul dintre noi n-a avut timpul sau energia să le dezvolte. Dincolo de o declarație conceptuală inițială, procesul creativ nu este chiar atât de mult o serie de revelații originale, cât abilitatea de a lua mici decizii creative, cum ar fi să frazezi ceva, ce bucățică de piatră să cioplești sau ce culoare e mai potrivită pentru zugrăveală. O declarație faimoasă a lui Thomas Edison este: „geniul este 1% inspirație și 99% transpirație”. Când execuți de fapt o viziune creativă, adică faci munca grea de a o exprima, marile și noile revelații sunt diversiuni uriașe. Așa-numiții &bdq..

copyright © 2024 mesagerul.ro