Mesagerul.ro

Cine înlocuiește muncitorii sezonieri în Marea Britanie: ingineri, ospătari, bucătari

 Cine înlocuiește muncitorii sezonieri în Marea Britanie: ingineri, ospătari, bucătari

În timp ce mulți oameni rămân în izolare în locuințe, aprovizionându-se cu cele necesare traiului zilnic online sau riscând o vizită la supermarket, e ușor de pierdut din vedere lanțul de aprovizionare și de unde vine mâncarea, notează CNN. Cu numărul de infecții COVID-19 în Regatul Unit trecând de 180.000, fermierii britanici se confruntă cu o criză a lipsei muncitorilor din țările est-europene, necesari pentru recoltarea producției. Dar cu mii de britanici concediați sau lăsați acasă temporar, guvernul Marii Britanii susține acum că politica sa oficială e de a încerca să scoată localnicii în câmp. „Estimăm că probabil doar o treime din forța de muncă care ar veni în mod normal în Marea Britanie este aici”, a declarat George Eustice, ministrul britanic pentru mediu și oficialul responsabil de agricultură, în cadrul unei conferințe de presă ținute duminică. Guvernul va lucra cu fermierii pentru „a încuraja milioanele de muncitori rămași în șomaj tehnic să considere luarea unui al doilea job în agricultură, pentru a ajuta la recoltarea producției în iunie. O situație „practic imposibilă” La crăpatul zorilor la o fermă din Kent, în sud-estul Angliei, un grup de șase femei sunt îmbrăcate într-o combinație idiosincratică de tricouri și geci de fâș. Îndoite în jos, ele culeg salată verde după salată verde din pământ, taie frunzele și apoi le împachetează în paleți. Directorul Fermei, Nick Ottewell, afabil și plin de energie nervoasă, le urmărește. Viața la o fermă e îndeajuns de complexă într-un an obișnuit, potrivit acestuia. Pandemia l-a lăsat fără forța de muncă obișnuită și a eliminat cumpărători ca McDonald's care obișnuia să îi cumpere salata Apollo pentru fast-food-urile lanțului. Gestionarea întregii situații e „practic imposibilă”. Fermierul se îndoiește că va reuși să își acopere măcar costurile în acest an. Familia Betts deține ferma respectivă și o lucrează de la începutul anilor 1900. Ottewell estimează că le lipsesc în jur de 45 de muncitori, iar timpul trece. În două săptămâni vor trebui să adune cea mai importantă recoltă: salata iceberg. Însă chiar și fără să publice anunțuri, peste 50 de localnici s-au interesat de un loc de muncă la fermă, aflând de situație din vorbă în vorbă și din poveștile relatate de presa locală. Ottewell a ales opt dintre ei pentru a fi instruiți, o combinație de tineri și bătrâni, femei și bărbați, strânși într-o conferință în aer liber pentru o introducere cu respectarea distanțării sociale. „Un lucru onorabil de făcut” Daniel Martin, în vârstă de 32 de ani, stă într-o chicinetă vizavi de un trainer cu un laptop. Până recent lucra ca inginer civil, jucând un rol important în industria de construcții britanică. Apoi a izbucnit pandemia coronavirus și a fost lăsat acasă. „Cu șantierele de construcții închise, o grămadă de clienți și-au încetat activitatea”, explică acesta. „Așa că n-am mai avut ce face”. Unul din prietenii săi lucra la fermă și Martin s-a gândit că în loc să stea cu fundul pe canapea toată vara, ar fi mai interesant s..

copyright © 2024 mesagerul.ro