Mesagerul.ro

 Coronavirusul nu se transmite prin alimente - spune OMS, după ce China a vorbit despre prezența virusului pe ambalaje /

Coronavirusul nu se transmite prin alimente - spune OMS, după ce China a vorbit despre prezența virusului pe ambalaje / "Oamenii se tem deja destul de pandemie"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă boala Covid-19 în alimente de import, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă boala Covid-19 în alimente de import, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres. „Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP. Totuşi, „ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar, a menţionat cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS. „Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a subliniat la rândul său Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS. „Alimentaţia noastră, în acest context privind COVID, este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor. „Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS. Citește și: China susține că a descoperit noul coronavirus şi pe pachete congelate cu creveţi din EcuadorOMS: Afirmațiile potrivit cărora importurile cu somon ar fi la originea noilor focare de coronavirus sunt o ”ipoteză” care trebuie verificată / China oprește importurile de somon din EuropaNorvegia neagă posibilitatea ca somonul să fie la originea cazurilor de Covid-19 din capitala Chinei

copyright © 2020 mesagerul.ro