BREAKING NEWS

​Corporate News: Tarom a primit un termen de doi ani pentru a relua zborurile de la București spre Statele Unite ale Americii

​Companiei naționale Tarom i-a fost acordată de către Departamentul Transporturilor din SUA o prelungire de doi ani pentru a efectua curse de la București spre orașe nord-americane pe baza aprobării Foreign Air Carrier Permit (FACP). Tarom aplicase pe 16 octombrie și a primit prelungirea pe 14 noiembrie, ceea ce înseamnă că are timp până pe 14 noiembrie 2021 pentru a lansa noi zboruri spre Statele Unite, informează site-ul simpleflying.com. Surse de la București citate de ch-aviation.com susțin că Tarom a aplicat pentru acces la aeroporturile J. F. Kennedy și Newark, ambele de la New York, dar și la aeroportul OʼHare de la Chicago. Tarom a precizat că intenționează să preia în leasing două aeronave Airbus A330s și să înceapă zborurile către SUA cel mai devreme în mai 2020. O știre ușor diferită de la aeronauticsonline.com informează că ar urma să fie preluate avioane de la Hi Fly, firma portugheză de leasing căreia i-a fost recent livrat primul Airbus A330-900neo. Aceeași sursă afirmă că aeroportul JFK de la New York va fi prima destinație pentru 4-5 zboruri pe săptămână. Informația este credibilă pentru că Tarom efectua zboruri non-stop la JFK cu flota sa de A310-300s, în prezent retrasă. Anterior sosirii avioanelor Airbus, Tarom opera aeronave Iliușin IL..