Mesagerul.ro

 Dodon vrea să închidă Muzeul Ocupației Sovietice din Chișinău și să-l înlocuiască cu

Dodon vrea să închidă Muzeul Ocupației Sovietice din Chișinău și să-l înlocuiască cu "un muzeu de istorie normal, bun, frumos"

Președintele moldovean Igor Dodon intenționează să închidă Muzeul Ocupației Sovietice, inaugurat în 2015 la Chișinău în incinta Casei Armatei, scrie Deschide.md. Dodon, cunoscut pentru poziția sa prorusă, cere ca, în loc, "să facem un muzeu de istorie nor
Președintele moldovean Igor Dodon intenționează să închidă Muzeul Ocupației Sovietice, inaugurat în 2015 la Chișinău în incinta Casei Armatei, scrie Deschide.md. Dodon, cunoscut pentru poziția sa prorusă, cere ca, în loc, „să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos”, în care să se regăsească și cadoul ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, făcut pe 24 august curent, când a vizitat R. Moldova. Prezent la evenimentul dedicat aniversării a 20-a a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, Dodon a împărțit promisiuni, criticând dur Guvernul Sandu cu „harvardiștii” săi și mulțumindu-le celor prezenți că s-au implicat în activitățile dedicate „aniversării a 660-a de la întemeierea statului moldovenesc și a 75-a de la eliberarea țării de sub ocupația fascistă”. „Este aici ministrul Apărării. Trebuie de făcut un muzeu bun. Cel care a fost înainte a făcut un muzeu al nu știu cărei ocupații. El trebuie închis, dacă încă nu a fost. Deja l-au închis? Și să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească și drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit Șoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei”, a declarat Dodon, sfidând sutele de mii de victime ale ocupației sovietice din Basarabia.

copyright © 2020 mesagerul.ro