Mesagerul.ro

Doi din cinci europeni cred că situația lor financiară se va deteriora în continuare. Danezii, cei mai optimiști iar bulgarii sunt cei mai pesimiști (survey în pandemie)

 Doi din cinci europeni cred că situația lor financiară se va deteriora în continuare. Danezii, cei mai optimiști iar bulgarii sunt cei mai pesimiști (survey în pandemie)

​Cele mai scăzute niveluri ale confortului psihic generat de restricțiile impuse de autorități au fost resimțite de tineri și de cei care caută un loc de muncă, arată un studiu realizat de Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound). Singurătatea apare ca element central al acestui studiu, o cincime dintre tinerii europeni resimțind puternic impactul restricțiilor. România se află în jumătatea inferioară a clasamentului țărilor afectate negativ de măsurile restrictive. Ce mai arată surveyul Eurofound: Impactul asupra percepției stării de singurătate este cel mai ridicat în Franța, la 23% și cel mai scăzut în Finlanda, la 9%.Peste jumătate din europeni sunt îngrijorați de viitorul lor ca urmare a crizei COVID-19, doar 45% se simt optimisti. Cel mai mult a scăzut optimismul în Franța, Belgia, Italia și Grecia.Europenii raportează niveluri de încredere drastic mai scăzute în UE și în guvernele naționale, în special în Franța, Italia și Spania, state ai căror cetățeni își pun întrebări cu privire la acțiunile luate de UE în timpul crizei.Cele mai ridicate niveluri de încredere le prezintă sistemele de asistență medicală. Chiar și țările cele mai afectate de pandemie, cum ar fi Belgia, Italia, Spania și Franța, încrederea în sistemele de asistență medicală este peste media UE și cu mult peste nivelul de încredere în guvernele lorMai mult de un sfert dintre respondenți din întreaga UE raportează că și-au pierdut locul de muncă fie ..

copyright © 2024 mesagerul.ro