Mesagerul.ro

 FOTO Nori cu o formă extrem de rară, duminică pe cerul Capitalei. Meteorolog:

FOTO Nori cu o formă extrem de rară, duminică pe cerul Capitalei. Meteorolog: "Nu știm cum se formează, este un mister al atmosferei"

Pe cerul capitalei a apărut, duminică dimineață, o formațiune noroasă extrem de rară, de tip Stratocumulus, specia volutus, cunoscută și drept numele de "nori rulou", arată fotografiile și explicațiile publicate pe pagina de Facebook "Furtuni România".
Pe cerul capitalei a apărut, duminică dimineață, o formațiune noroasă extrem de rară, de tip Stratocumulus, specia volutus, cunoscută și drept numele de ”nori rulou”, arată fotografiile și explicațiile publicate pe pagina de Facebook ”Furtuni România”. ”Practic, vorbim de o formațiune noroasă solitară, în formă de tub, care pare adesea să se rostogolească lent pe o axă orizontală. De obicei, apare singular, dar este ocazional observat organizat în linii succesive de nori”, spune sursa citată. ”Nu știm cum se formează, este un mister al atmosferei”, a declarat, la Reaalitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.Este vorba de o mișcare ondulatorie în straturile joase ale atmosferei, iar dacă există și umiditatea se formează nori care arată această mișcare ondularorie, ca de rulouri. Sursa foto: Facebook / Furtuni Romania

copyright © 2020 mesagerul.ro