Mesagerul.ro

Ministrul de Externe le scrie liderilor de partide cu privire la organizarea alegerilor în diaspora: "Resursa umană disponibilă pe plan local e limitată"

 Ministrul de Externe le scrie liderilor de partide cu privire la organizarea alegerilor în diaspora: Resursa umană disponibilă pe plan local e limitată

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a adresat o scrisoare liderilor partidelor politice din România în care arată că în diaspora "resursa umană disponibilă pe plan local este una limitată" pentru alegerile prezidenţiale şi face apel la aceste formaţiuni pentru a contribui la organizarea în condiţii optime a procesului de vot în străinătate, scrie Agerpres. Scrisoarea semnată de ministru a fost transmisă preşedinţilor PNL, PSD, Pro România, ALDE, UDMR, PMP şi USR. Ramona Mănescu pune accent pe importanţa prezenţei membrilor birourilor din secţiilor de votare în toate cele trei zile alocate scrutinului din străinătate. "Deşi Ministerul Afacerilor Externe a mobilizat întreg personalul de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare şi reprezentanţe ale Institutului Cultural Roman, resursa umană disponibilă pe plan local este una limitată, motiv pentru care contez pe sprijinul şi implicarea dumneavoastră pentru a contribui la organizarea în condiţii optime a procesului de vot în străinătate. În cazul în care vom fi nevoiţi să suplimentăm resursele umane disponibile pe plan local, fiecare persoană detaşată din ţară va suplimenta bugetul alocat organizării şi desfăşurării alegerilor prezidenţiale în străinătate cu suma de aproximativ 1.500 de euro (medie) pentru fiecare tur de scrutin. Astfel, bugetul estimat la acest moment pentru desfăşurarea procesului de vot în străinătate este de 122 milioane de lei, echivalentul a 25 de milioane de euro", scrie ministrul. Potrivit acesteia, planul actual de gestionare a votului în străinătate este influenţat şi de experienţa scrutinelor anterioare. "Misiunile diplomatice şi oficiile consulare au organizat multiple consultări cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din afara ţării, cu membri ai asociaţiilor civice sau ai partidelor politice româneşti din Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Cehia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Austria, Grecia sau Luxemburg. De asemenea, au avut loc întâlniri la nivelul centralei MAE cu reprezentanţii partidelo..

copyright © 2024 mesagerul.ro