Mesagerul.ro

 O femeie a murit în 27 martie la Spitalul Universitar. DSP a

O femeie a murit în 27 martie la Spitalul Universitar. DSP a "uitat" să raporteze decesul din cauza unor "deficiențe tehnice"

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România se ridică la 79. Este vorba despre o femeie care a murit în 27 martie la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Decesul ar fi fost anunțat
Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România se ridică la 79. Este vorba despre o femeie care a murit în 27 martie la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Decesul ar fi fost anunțat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a "uitat" să raporteze cazul Institutului National de Sănătate Publică. Explicația oficială: "deficiențe tehnice". Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat din presă și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare. Conform Grupului de comunicare strategică, răspunsul spitalului este că în 27 a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus. Cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a "uitat" să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: "deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB". Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România se ridică astfel la 79. Este vorba despre o femeie de 84 de ani din București, care a ajuns în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de urgență cu simptomatologie care a încadrat-o în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv, în 27.03.2020. Femeia a murit în aceeași zi - 27 martie. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

copyright © 2020 mesagerul.ro