BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Petre Daea, la Focşani cu Marian Oprişan și ambasadorul rus Valeri Kuzmin. "Subvenţiile APIA vor fi plătite la timp şi în cuantum mai mare"

 Petre Daea, la Focşani cu Marian Oprişan și ambasadorul rus Valeri Kuzmin. Subvenţiile APIA vor fi plătite la timp şi în cuantum mai mare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Focşani, că subvenţiile APIA vor fi plătite la timp şi în cuantum de 70%, un procent mai mare decât de obicei, în acest sens fiind pregătiţi în bugetul ministerului 1,4 miliarde de lei, transmite Agerpres. "Suntem în grafic cu subvenţiile la APIA, mai bine decât ne-am programat. Noi am stăruit să încheiem verificarea în câmp, controalele de rutină obligatorii, până la data de 1 octombrie. Această operaţiune, la nivelul ţării, am terminat-o pe data de 24 septembrie, ceea ce ne-a permis să trecem la etapa a doua, aceea de procesare a dosarelor pentru fiecare fermier, în aşa fel încât, pe data de 16 octombrie, la miezul nopţii, să dăm drumul la banii pentru fermieri. Vom da drumul la bani astfel încât să putem realiza până la începutul lunii noiembrie plata la peste 80% din cei care au dreptul. În această toamnă, am stăruit la Comisia Europeană încă din luna mai, ştiind că sunt fenomene naturale care au afectat în anumite zone parţial culturile, şi am solic..

copyright © 2024 mesagerul.ro