Mesagerul.ro

 Președintele mexican răspunde criticilor realizate de un oficial american, legate de strategia națională antidrog/

Președintele mexican răspunde criticilor realizate de un oficial american, legate de strategia națională antidrog/"Oficialii din alte țări nu ar trebui să își ofere opinia în privința chestiunilor interne"

Președintele Mexicului a acuzat joi un înalt diplomat american de lipsă de respect față de suveranitatea mexicană, după ce diplomatul a pus la îndoială strategia guvernului mexican de a înăbuși violențele provocate de cartelurile de droguri, scrie Reuters
Președintele Mexicului a acuzat joi un înalt diplomat american de lipsă de respect față de suveranitatea mexicană, după ce diplomatul a pus la îndoială strategia guvernului mexican de a înăbuși violențele provocate de cartelurile de droguri, scrie Reuters. Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a răspuns unor comentarii ale asistentului adjunct al Secretarului american de Stat în domeniul Combaterii Drogurilor și Aplicării Legii, făcute de acesta miercuri, în Congres. "Oficialii din alte țări nu ar trebui să își ofere opinia în privința chestiunilor interne, care corespund numai guvernului nostru", a declarat Obrador În timpul uei conferințe de presă. "Imaginați-vă cum ar fi să declar că strategia urmată de SUA este greșită pentru că permite vânzarea necontrolată de arme, care apoi ajung în Mexic și cauzează moartea civililor?" a adăugat președintele, referindu-se la legile privind vânzarea de arme din SUA. Richard Glenn a spus în timpul unei adunări de la Washington, miercuri, că Mexic ar trebui să dezvolte o strategie comprehensivă pentru lupta împotriva crimei organizate. "Ceea ce avem nevoie să vedem este un angajament politic mai puternic de la cele mai înalte niveluri ale guvernului din Mexic", a spus acesta. Comentariile lui Glenn au fost făcute la o săptămână după ce forțele de ordine mexicane au fost depășite de situație într-o confruntare cu indivizi înarmați din cartelul Sinaloa.

copyright © 2020 mesagerul.ro