Mesagerul.ro

Savanții spun cu hotărâre: "Nu beți cafea? Poate că ar fi bine să începeți..."

 Savanții spun cu hotărâre: Nu beți cafea? Poate că ar fi bine să începeți...

Oamenii beau cafea cel puțin din secolul al 15-lea și a devenit o obișnuință la locul de muncă de mai bine de un secol. Dar numai de dată recentă a început știința să prezinte beneficiile ei incredibile pentru sănătate: încetinește îmbătrânirea, reduce greutatea și păcălește moartea. Există acum studii fascinante care explică de ce este cafeaua o băutură miraculoasă. Dacă nu sunteți băutori de cafea, aceste studii vă vor putea schimba părerea. 1. Cafeaua reduce riscul de moarte din orice cauze Începem de aici: un studiu britanic fascinant pe 500.000 de oameni timp de 10 ani a descoperit că cei care beau cafea în mod regulat au o probabilitate mai mică să moară decât cei care n-o beau. Și nu doar din anumite cauze: probabilitate mai mică din orice cauză! Cu alte cuvinte, cafeaua înșeală moartea! Care sunt motivele rămâne încă un mister. O teorie spune că având peste 10.000 de compuși chimici care protejează celulele, cafeaua inhibă cauze ale morții încă neidentificate individual. Un alt studiu spaniol pe 20.000 de oameni a aflat că aceia în vârstă de peste 45 de ani reduc cu 30% riscul de moarte cu fiecare două cești de cafea pe care le beau zilnic. Din nou, risc mai mic din oricare cauze. 2. Cafeaua este asociată cu risc scăzut de boli de inimă, accidente vasculare și chiar sinucidere Un alt studiu imens – de la Harvard School of Public Health și efectuat pe 200.000 de doctori și asistente medicale pe durata a 30 de ani – a asociat cafeaua cu un risc redus de boli de inimă, accidente vasculare, diabet, afecțiuni neurologice și chiar sinucidere. Beți o ceașcă de cafea zilnic și riscul letal provenit din aceste cauze va scădea cu 6%. Beți între trei și cinci cești – riscul va scădea cu 15%. Separat, cercetători au examinat dosarele a 5.209 oameni din Framingham Heart Study, cel mai îndelungat studiu epidemiologic american și au evidențiat o puternică legătură între consumul de cafea și riscul mai scăzut de boli de inimă. Pentru fiecare ceașcă de cafea în plus, riscul de boli de inimă sau accident vascular a scăzut cu 8% în comparație cu nebăutorii. Un alt studiu, din Coreea de Sud, a urmărit 25.000 de oameni și a aflat că o cantitate moderată zilnică de cafea este asociată cu mai puține simptome timpurii de boală de inimă. În toate trei studiile, observațiile au fost corelative, nu cauzative. Dar numerele sunt uriașe și natura repetitivă a studiilor este concludentă. 3. Cafeaua face corpul să ardă grăsimi Așa spune un studiu de la University of Nottingham din Anglia care a fost publicat în revista Scientific Reports. Cercetătorii au utilizat un sistem de imagistică termică pentru a măsura temperatura cefei, care la rândul ei arată cât de mult țesut maro adipos (grăsime maro) ard oamenii. Cafeaua încălzește grăsimea maro, ceea ce face corpul să convertească mai bine țesutul adipos alb în energie. Cu alte cuvinte, cafeaua arde grăsimea! Auto..

copyright © 2024 mesagerul.ro