Mesagerul.ro

"Vestea bună pentru părinți și elevi", anunțată de ministrul Educației: Anisie: "Elevii care sunt în clasa a VII-a vor susține Evaluarea Națională așa cum este acum"

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede ca elevii care se află acum în clasa a VII-a să susţină Evaluarea naţională după modelul actual. Astfel, ​evaluarea națională transdisciplinară se amână până în 2024, moment în care elevii care încep cl
​Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede ca elevii care se află acum în clasa a VII-a să susţină Evaluarea naţională după modelul actual. Astfel, ​evaluarea națională transdisciplinară se amână până în 2024, moment în care elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2020 – 2021 vor da acest tip de examen. „Vestea bună pentru părinți și elevi, cei care sunt în clasa a VII-a vor susține Evaluarea Națională așa cum este acum”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie. La fel se întâmplă și cu examenul de Bacalaureat. Aceelași document prevede și că pentru generația de elevi care începe clasa a IX-a în anul școlar 2020 – 2021 susținerea unei probe transdisciplinare în funcție de profil se amână. Citiți și: Proiect: Ministerul Educației propune amânarea evaluării transdisciplinare până în 2024/ Se amână și proba transdisciplinară de la Bacalaureat Monica Anisie, ministrul Educației, a introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern ordonanța prin care se amână termenele examenelor. "Vă rog să acceptaţi să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul Educaţiei şi pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea naţională, la Bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment. Totodată, în această prorogare de termene, se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020, şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea", a explicat Anisie.

copyright © 2020 mesagerul.ro