BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

 VIDEO Audierea miniștrilor în Parlament: Monica Anisie, propusă la Educație:

VIDEO Audierea miniștrilor în Parlament: Monica Anisie, propusă la Educație: "Să eliminăm cultura plagiatului"/"Nu voi renunța niciodată să fiu profesor"

Monica Anisie, ministrul propus pentru Educație și Cercetare, a declarat în fața comisiilor de educație din Parlament că nu va renunța niciodată să fie profesor și va merge în continuare la Liceul Tudor Vianu, unde predă limba română.
Monica Anisie, ministrul propus pentru Educație și Cercetare, a declarat în fața comisiilor de educație din Parlament că nu va renunța niciodată să fie profesor și va merge în continuare la Liceul Tudor Vianu, unde predă limba română. Audierea Monicăi Anisie a început cu un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv, la propunerea senatorului Liviu Pop, cel care conduce audierea. Monica Anisie și-a început discursul din fața comisiilor de educație prin a se prezenta. Ea a spus că va fi întotdeauna profesor. ”Nu am renunțat și nu voi renunța niciodată să fiu profesor. Și voi fi și acum alături de elevii mei.Consider că este foarte important să cunoști sistemul pe care îl guvernezi. Sunt convinsă că sute de elevi, de părinți mă privesc în acest moment și mă sprijină”, a spus Monica Anisie. Ministrul desemnat a spus că ea consideră că profesorii nu trebuie să livreze tinerilor numai niște informații pentru ca ei să-și obțină competentele. ”Am considerat că trebuie să construim oameni. Si asa putem construi un stat”, a spus Anisie. ”Pot să vă asigur că niciodată nu veți afla din presă despre măsurile pe care Ministerul Educașiei vrea să le ia. Intotdeauna am pus preț pe consultarea publică”, a mai spus Anisie. Monica Anisie le-a spus parlamentarilor care sunt măsurile pe care vrea să le ia pentru învățământul preuniversitar și pentru cel universitar. În privința învățământului universitar, Anisie a spus că vrea să dea mai multă autonomie universităților. ”Una dintre probemele cu care se confruntă învățământul universitar este finanțarea programelor de studiu. Universitățile își doresc o autonomie bugetară”, a spus Anisie. Ministrul desemnat a declarat că vrea să recredibilizeze studiile doctorale și să elimine cultura plagiatului. ”Vreau s să eliminăm cultura plagiatului și să creștem calitatea în educație”, a spus Anisie. Cercetarea este o altă prioritate a Monicăi Anisie. ”Avem șansa ca și pe cercetare să câștigăm proiecte de 16 milioane de euro. Îmi propun să fac tot posibilul pentru ca în domeniul cercetării lucrurile să fie predictibile. Imi doresc să realizăm un buget predictibil pentru cercetare. În momentul acesta e 0,17%”, a spus Anisie. Vezi mai jos audierea Monicăi Anisie: Știre în curs de actualizare

copyright © 2020 mesagerul.ro