BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

EcoFest2023, in Ilfov! Stefan Radulescu: Si adultii pot invata de la copii despre ecologie

EcoFest2023, in Ilfov! Stefan Radulescu: Si adultii pot invata de la copii despre ecologie


Cei mai buni cineaști din Europa s-au adunat în aceste zile în județul Ilfov, la Festivalul Internațional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului”, ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Evenimentul de importanță internațională reprezintă o șansă dată copiilor și tinerilor de a îmbina latura artistică și dragostea pentru mediu.

“Atunci când vine vorba despre protejarea mediului înconjurător, despre ecologie și natură, cu siguranță că și noi, adulții, avem multe lucruri de învățat de la copii, care sunt foarte implicați. I-am văzut în diferite campanii de voluntariat, cum ar fi plantarea de arbori sau ecologizarea de păduri și spații verzi. Sunt dornici să ajute, să dea un exemplu că educația privind protejarea mediului înconjurător se face de la mic la mare.”, a declarat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

 

Programul EcoFest 2023 cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, “Concurs” și “Panorama”. În același timp, copiii și tinerii au ocazia să împărtășească propriile experiențe și afle ce autoritățile responsabile, pentru sănătatea Pământului și a mediului înconjurător.

 

ecofest 2023

“Am participat, de fiecare dată când s-a organizat în Ilfov, la campanii de adunare a gunoaielor din pădure sau din alte zone verzi. Am ajutat la plantarea de păduri noi, și încerc de fiecare dată să-i conving pe cei din jurul meu să participe. În Ilfov avem o serie de proiecte pentru mediu, cum ar fi construirea de piste pentru bicicliști, cumpărarea de microbuze electrice pentru elevi, amenajarea de stații de încărcare pentru mașini electrice și multe altele, care ne ajută să trăim într-un județ mai puțin poluat.”, a completat vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu.

 

Copiii prezenți la evenimentul de deschidere a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului” au strigat, în cor, că cea mai frumoasă culoare din lume este verdele. Ei au mai spus că își doresc să fie verde peste tot, iar Ilfovul să fie cel mai verde județ.

 

La Festivalul Internațional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului” participă cineaști renumiți din Europa. De asemenea, în agendă sunt incluse proiecții de filme cu tematică, în mod gratuit pentru publicul prezent. Una dintre peliculele cele mai apreciate de copii, inclusă printre difuzările de la EcoFest 2023, este “Clifford, marele câine roșu”.

ecofest 2023

Organizatorii EcoFest 2023 sunt Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Primăria Orașului Bragadiru.

copyright © 2024 mesagerul.ro