Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor .În cadrul acțiunilor de verificare, inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A, au urmărit, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman. A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virucide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților verificate, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în zonele de acces în unități.În timpul controalelor efectuate în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator conform procedurilor și instrucțiunilor din Programul de supraveghere și control pentru anul 2022, urmărindu-se conformitatea produselor alimentarea, încadrarea calității acestora în limitele maxime admise privind prezența de reziduuri de pesticide, contaminanți și alte substanțe interzise în alimente. De asemenea, s-au prelevat probe în vederea verificării conformității în ceea ce privește respectarea criteriilor microbiologice în alimente și de pe suprafețe/ ustensile de lucru în unitățile de industrie alimentară.D.S.V.S.A. Satu -Mare, va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților balneare și a zonelor de agrement, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Această acțiune va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, recomandă populației ca, în perioadele în care se manifestă temperaturi caniculare, peste + 30˚C la umbră, să acorde atenție deosebită modului în care păstrează sau prepară alimentele, dar și a locurilor de unde acestea sunt achiziționate.D.S.V.S.A Satu – Mare, roagă, toți organizatorii de evenimente, din județul nostru, cum ar fi ” zilele localităților, evenimente religioase, culturale ,sportive, comemorări, tabere ” care impl..