Mesagerul.ro

14 producători din Sibiu, incluși pe prima listă certificată a ”produselor montane”

14 producători din Sibiu, incluși pe prima listă certificată a ”produselor montane”

Produsmontan.ro, site-ul dedicat producătorilor care au obținut dreptul de a folosi de a utiliza marca ”produs montan”, a fost prezentat de Agenția Națională

Produsmontan.ro, site-ul dedicat producătorilor care au obținut dreptul de a folosi de a utiliza marca ”produs montan”, a fost prezentat de Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM). Printre producătorii din țară care pot folosi această marcă se află și 14 din județul Sibiu.

Mențiunea de calitate „produs montan” are recunoaștere la nivel european și vine atât în sprijinul producătorilor, pentru a-i ajuta să comunice pe piață caracteristicile și proprietățile, produselor lor, cât și în sprijinul consumatorilor, pentru a le facilita identificarea produselor de calitate. ”Cumpărătorul trebuie să aibă siguranța că atunci când ia de pe raft un produs cu logo-ul produs montan, acesta este într-adevăr un produs făcut la munte, din materie primă din zona montană. Un produs montan va fi privit de către cumpărător ca un produs de calitate superioară, cu o origine recunoscută, obținut dintr-o zonă cu un grad redus de poluare”, anunță ANZM într-un comunicat de presă.

Fiecare producător de pe site are afișate datele de contact, iar unii dint

copyright © 2020 mesagerul.ro