Mesagerul.ro

2019. De ce mai chiulesc elevii: „Prea multe informații inutile care nu pot fi aplicate în viața reală. Prea multă informație”

2019. De ce mai chiulesc elevii: „Prea multe informații inutile care nu pot fi aplicate în viața reală. Prea multă informație”

Nu contează că liceul este de top sau nu. Elevii chiulesc. Nu contează ce reguli stricte impune liceul în care învață sau dacă ei riscă scăderea notei la purtare.

Nu contează că liceul este de top sau nu. Elevii chiulesc. Nu contează ce reguli stricte impune liceul în care învață sau dacă ei riscă scăderea notei la purtare. Ofertele de cafea și suc din centrul orașului adună elevii plictisiți sau stresați la discuții interminabile din universul adolescentin. „Motivele sunt subiective, nu vin din exterior”, spun cei care se plâng de problemele pe care le au la ore.

O zi obișnuită de marți, 12 noiembrie, la ora 12 și ceva, intru în primul bar despre care știu că are în meniu cuvântul „oferă” – un cuvânt magic pentru elevii plictisiți. Oferta se rezumă la o cafea cu lapte sau fără și un pahar de suc, de la PET, într-un pahar de 200 de mililitri. De cele mai multe ori, unul ia cafeaua și unul se rezumă la suc, iar costul se împarte la doi.

Din momentul în care am intrat în bar am început să aud vocile tinerilor împrăștiați la toate mesele. Cam două – trei oferte erau așezate pe fiecare masă, pentru aproximativ cinci – șase persoane. Ghiozdanele erau aruncate pe jos sau pe scaunele libere, iar răzleț se vedeau penare, caiete și cărți. M-am a

copyright © 2020 mesagerul.ro