Mesagerul.ro

5,2 milioane lei vor fi alocați până la sfârșitul anului pentru extinderea Programul-pilot ”Masă la Școală”, în județul Sibiu!

5,2 milioane lei vor fi alocați până la sfârșitul anului pentru extinderea Programul-pilot ”Masă la Școală”, în județul Sibiu!

Guvernul a decis astăzi extinderea Programului de alimentație diversificată, inițiat încă din 2016, astfel încât alte 3 școli din județul Sibiu vor fi incluse

Guvernul a decis astăzi extinderea Programului de alimentație diversificată, inițiat încă din 2016, astfel încât alte 3 școli din județul Sibiu vor fi incluse în această etapă a Programului pilot.

Școlile în care copiii vor primi în curând pachet alimentar diversificat sunt Liceul Tehnologic “Ioan Lupaș” din Săliște, Liceul Teoretic “Ghe. Lazăr” din Avrig, Colegiul National Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu, Școala Gimnazială ”Radu Selejan” din municipiul Sibiu, Școala Gimnazială din Boița și Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copsa Mică. Alocarea totală pentru acest proiect este, în acest an, de 5,2 milioane lei doar pentru județul Sibiu.

La nivel național, proiectul ”Masă la școală” a fost extins de Ministerului Educației de la 50 la 150 de școli. Astfel, peste 65.000 de elevi vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar diversificat la școală. În ultimii trei ani, în școlile în care a fost testat acest program de alimentație diversificată, beneficiile au fost evidente:

  • A scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3%, iar în unele școli fenomenul a fost eradicat

copyright © 2020 mesagerul.ro