Mesagerul.ro

USR și viitoarea guvernare

Încă de la înființare, USR a enunțat clar câteva principii clare care stau la baza activității sale: competență în guvernare, responsabilitate, meritocrație.

USR și viitoarea guvernare

Încă de la înființare, USR a enunțat clar câteva principii clare care stau la baza activității sale: competență în guvernare, responsabilitate, meritocrație. Nu mai insist acum asupra lor. Pe lângă principii universal valabile, ne-am făcut o promisiune: să nu uităm niciodată de unde am plecat. Din societatea civilă, dintre oamenii de bun simț care constituie majoritatea absolută a acestui popor.

Și n-am uitat.

Am fost în stradă când a fost cazul, în Parlament ne-am luptat ca și cum ar fi fost ultima noastră luptă de fiecare dată când regimul Dragnea a vrut să ne tragă în afara civilizației. Am ascultat mai mult decât am vorbit și, da, am recunoscut când am greșit. Și încă ceva, niciodată nu am cedat tentațiilor unui câștig facil, de moment, sau micilor meschinării politice care au făcut atât de mulți oameni să se depărteze de politică. Am preferat drumul mai greu, al consecvenței, al imaginii de ansamblu, al unui obiectiv major.

Această încăpățânare a noastră nu e confortabilă. În febra momentului, analiștii politici își mai pierd și ei din calm și se supără pe noi pentru că refuzăm să

copyright © 2022 mesagerul.ro