Mesagerul.ro

Chiriașii ANL-urilor din Sibiu au plătit chirii prea mici. ”Nu suntem de acord ca unii să greșească și alții să plătească”

Pentru că au luat drept perioadă de amortizare 60 de ani, în loc de 40 de ani, reprezentanții Urbana au încasat timp un an chirii mai mici decât ar fi... Post-ul

Chiriașii ANL-urilor din Sibiu au plătit chirii prea mici. ”N

Pentru că au luat drept perioadă de amortizare 60 de ani, în loc de 40 de ani, reprezentanții Urbana au încasat timp un an chirii mai mici decât ar fi trebuit. Acum, chiriașii trebuie să plătească retroactiv diferența.

Chiriile a peste 150 de locuitori din toate blocurile ANL (de pe Alba Iulia, Bârsei, Prof. Aurel Decei, Independenței, Prof. Dr. Ioan Moga, Prof. Aurel Popa, Tilișca și Viitorului) au fost eronat calculate, a descoperit în primăvara aceasta Curtea de Conturi. Eroarea provine din modul în care a fost elaborată o hotărâre a Consiliului local Sibiu (97/2019), în luna martie a anului trecut. ”S-a constatat că în cuprinsul HCL 97/2019, la baza calculului chiriei pentru locuințele menționate s-a prevăzut în mod eronat o durată de amortizare a construcțiilor de 60 de ani în loc de 40 de ani. Astfel, nivelul chiriei a fost stabilit la un nivel inferior, durata de amortizare a construcțiilor fiind unul din elementele de calcul ale chiriei”, se arată într-un raport al Direcției Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primăriei Sibiu.

Potrivit acestui raport, în urma acestei erori chiriile plătite au fost ma

copyright © 2022 mesagerul.ro