Mesagerul.ro

Afacere de 30.000 de euro, din iubire pentru tradiții

Afacere de 30.000 de euro, din iubire pentru tradiții

Mihaela Gherghel este pasionată de țesături tradiționale, născută și crescută fiind la Rășinari. Plăcerea de a țese a preluat-o de la femeile din familia

Mihaela Gherghel este pasionată de țesături tradiționale, născută și crescută fiind la Rășinari. Plăcerea de a țese a preluat-o de la femeile din familia ei, iar de curând a transformat-o în afacere.

De profesie muzeograf, Mihaela a găsit ceva ce o încântă chiar mai mult decât meseria aleasă – vrea să contribuie la perpetuarea tradițiilor locale și să creeze obiecte frumoase și rezistente prin țesături. Pasiunea a fost moștenită atât de la mama și bunica ei, cât și de la mătușă, toate trei arătând o deprindere deosebită în acest sens. „Ideea a venit mai degrabă din pasiune, țesăturile tradiționale mi-au plăcut dintotdeauna, eu sunt născută și crescută la Rășinari; bunica mea a cusut ii și șurțe, la fel mama și încă o mătușă, o altă mătușă a țesut la războiul orizontal. Am fost mereu atrasă de lucrul de mână, lucrul cu firele, țesăturile m-au încântat prin culoare și model”, spune aceasta.

Și-a dorit întotdeauna să poată lăsa ceva în urma ei, așa cum mama și bunica au lăsat î

copyright © 2020 mesagerul.ro