Mesagerul.ro

Alegeri prezidențiale: 14 sesizări la poliție până la ora 19

Alegeri prezidențiale: 14 sesizări la poliție până la ora 19

Un sibian care și-a pierdut cetățenia, o tentativă de vot multiplu, un reclamagiu și un vot fără carte de identitate sunt singurele evenimente importante semnalate

Un sibian care și-a pierdut cetățenia, o tentativă de vot multiplu, un reclamagiu și un vot fără carte de identitate sunt singurele evenimente importante semnalate la poliție în această zi de vot, până la ora 19.

Din cele 14 sesizări la poliție, doar în cinci cazuri au fost confirmate. La o secție de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. ”În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, anunță IPJ Sibiu.

Totodată, se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din Șelimbăr.

Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, județul Sibiu.

Un bărbat din Săcădate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare

copyright © 2020 mesagerul.ro