Mesagerul.ro

Angajat al primăriei Ațel, trimis în judecată de DNA pentru furt de fonduri europene

Angajat al primăriei Ațel, trimis în judecată de DNA pentru furt de fonduri europene

Un angajat al primăriei Ațel a fost trimis în judecată de DNA după ce a fost prins că a obținut fonduri europene folosind acte false. Drăguşanu Filip, la data

Un angajat al primăriei Ațel a fost trimis în judecată de DNA după ce a fost prins că a obținut fonduri europene folosind acte false.

Drăguşanu Filip, la data faptei consilier superior cu atribuţii în compartimentul agricol în cadrul Primăriei Aţel este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

”În perioada 2016-2017, fermierul, în numele şi în interesul inculpatei SC Cuenca Aţel SRL, ar fi depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, puse la dispoziţie de inculpatul Drăguşanu Filip, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate”, arată procurorii anticorupție în rechizitoriu.

Prin aceste demersuri, ar fi fost obţinute pe nedrept fond

copyright © 2020 mesagerul.ro