Mesagerul.ro

ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, de luni seara

ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, de luni seara

Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule

Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, transmit specialiștii  Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă.

Potrivit meteorologilor, depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți (11/12 mai) în vest, nord-vest și în centru, iar, îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte precum și în centrul și nord-estul teritoriului.

De asemenea, meteorologii au anunțat luni că întreg județul Sibiu va intra săptămâna aceasta sub incidența unei avertizări de tip cod galben de furtuni.

Codul galben intră în vigoare în această seară, d

copyright © 2020 mesagerul.ro