Mesagerul.ro

Apariție nouă pentru universitățile românești într-un prestigios clasament mondial. Pe ce loc se află ULBS

Apariție nouă pentru universitățile românești într-un prestigios clasament mondial. Pe ce loc se află ULBS

Mai multe universități românești se regăsesc în top 300 de universități din Europa și Asia al unuia dintre cele mai prestigioase clasamente întocmite de compania

Mai multe universități românești se regăsesc în top 300 de universități din Europa și Asia al unuia dintre cele mai prestigioase clasamente întocmite de compania britanică Quacquarelli Symonds (QS). Clasamentul a fost făcut public pe 15 octombrie, iar în rândul universităților românești care au reușit să intre în primele 300 de instituții superioare a reușit să intre o nouă universitate care nu se regăsea în acest clasament anul trecut.

În total, un număr de 17 universităţi româneşti sunt prezente în primele 300 de universităţi în QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia.

Astfel, Universitatea “Babeş-Bolyai” se află pe locul 40, Universitatea din Bucureşti ocupă locul 42, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – 68, Universitatea Politehnica Bucureşti – 72, Universitatea de Vest din Timişoara – 74, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi – 80, Universitatea Politehnica din Timişoara – 109, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 119, Universitatea “Transilvania”

copyright © 2020 mesagerul.ro