Mesagerul.ro

Aproape 300 de firme din Sibiu și-au trimis angajații șomaj tehnic

Aproape 300 de firme din Sibiu și-au trimis angajații șomaj tehnic

În doar două zile de la lansarea programului guvernamental pentru susținerea firmelor afectate de pandemia de coronavirus, aproape 300 de angajatori au depus la Agenția

În doar două zile de la lansarea programului guvernamental pentru susținerea firmelor afectate de pandemia de coronavirus, aproape 300 de angajatori au depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă solicitări pentru trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

Reprezentanții AJOFM Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că telefoanele instituției sună fără oprire, numeroși angajatori solicitând informații suplimentare despre măsura șomajului tehnic. În plus, pe adresele de e-mail solicitările și documentele vin non-stop.

”Informațiile pe care le-am centralizat după primele două zile ne arată că am primit solicitări din partea a 290 de firme pentru 920 de angajați. Însă datele sunt pentru o fază incipientă, ele se schimbă de la o oră la alta”, a explicat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Pe lângă datele de la AJOFM, care centralizează sibienii trimiși în șomaj tehnic, mai există un număr însemnat de contracte de muncă desfăcute recent și la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Astfel, până la data de 30 martie 2020, ”au

copyright © 2020 mesagerul.ro