Mesagerul.ro

Asociația de Poveste propune terapia prin artă pentru copiii de la centrul de plasament din Turnu Roșu

Asociația de Poveste propune terapia prin artă pentru copiii de la centrul de plasament din Turnu Roșu

„Ateliere de art-terapie Phronetik® pentru copiii instituționalizați” este noul proiect al Asociației De Poveste realizat în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate.

„Ateliere de art-terapie Phronetik® pentru copiii instituționalizați” este noul proiect al Asociației De Poveste realizat în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate. Prin acest nou proiect asociația își propune să ajute copiii instituționalizați să își exprime și să comunice propriile trăiri, să facă alegeri, să înțeleagă și să rezolve probleme sau situații, să își conștientizeze propria persoană și propriile calități și să găsească noi perspective în abordarea provocărilor. Valoarea proiectului este de 25.000 lei.

Asociața De Poveste în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate a dat startul unui nou proiect de susținere a tinerilor din centrele de plasament. Este vorba despre „Ateliere de art-terapie Phronetik® pentru copiii instituționalizați”, proiect în care sunt incluși 18 astfel de tineri, beneficiari ai Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu. Copiii prezintă deficiențe de atenție, tulburări de atașament și emoționale. La toate acestea se adaugă o deficiență crescută în exprimarea emoțiilor și a sentimentelor.
Atelierele au loc în perioada ia

copyright © 2020 mesagerul.ro