Mesagerul.ro

Bugetarea participativă de anul acesta: 150 de sibieni ”se bat

Bugetarea participativă de anul acesta: 150 de sibieni ”se bat

Aproape 150 de sibieni au realizat, în această toamnă, propuneri de proiecte care să primească finanțare de la bugetul local prin intermediul ”bugetării participative”.

Aproape 150 de sibieni au realizat, în această toamnă, propuneri de proiecte care să primească finanțare de la bugetul local prin intermediul ”bugetării participative”. Campanie în care sibienii vin cu idei, tot sibienii le votează, iar Primăria se angajează să le implementeze pe cele mai cerute. De la zonă de belvedere în Gușterița, la desființarea unor parcări sau crearea zonei metropolitane, proiectele propuse de sibieni sunt extrem de diverse.

Aproape 150 de proiecte au fost transmise de către sibieni în atenția administrației locale în primele trei săptămâni ale lunii septembrie, perioada alocată acestei etape din cadrul Bugetării participative.

Proiectele depuse urmează a fi analizate de către reprezentanții administrației locale până pe 20 octombrie. Cele care întrunesc condițiile de participare în cadrul acestei campanii, urmează a fi supuse unei prime runde de vot, urmată de cea finală.

Proiectele depuse sunt grupate pe șase categorii:
1. Alei, trotuare și zone pietonale.
2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circula

copyright © 2021 mesagerul.ro