Mesagerul.ro

Ca-n Evul Mediu: Copil de 13 ani pus la muncă, în construcții, în centrul Sibiului

Ca-n Evul Mediu: Copil de 13 ani pus la muncă, în construcții, în centrul Sibiului

Polițiștii sibieni anunță că au prins ieri un bărbat care a pus la muncă, în construcții, un copil de doar 13 ani. Acesta lucra în centrul Sibiului. Evenimentul

Polițiștii sibieni anunță că au prins ieri un bărbat care a pus la muncă, în construcții, un copil de doar 13 ani. Acesta lucra în centrul Sibiului.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 8 noiembrie. În urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților de muncă „la negru” desfășurate în municipiul Sibiu.

”Cu această ocazie, pe strada Andrei Șaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani și 9 luni, din același județ, pentru prestarea unor activități în domeniul construcțiilor, respectiv înlocuire țigle și alte reparații ale acoperișului unui imobil din zonă”, explică reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată,  cu modificările și completările ulterioare, prin care se preci

copyright © 2020 mesagerul.ro